Annons från Noaks ark

Svaret är 15 minuter bort – testa dig för hiv!

Hälften av de 2,5 miljoner européer som lever med hiv idag är för närvarande omedvetna om att de har infektionen. Noaks ark arbetar utifrån övertygelsen att kunskap och stöd är de främsta medlen för att minska dess spridning och öka livskvaliteten hos personer som lever med hiv.

Annons från Noaks ark

Noaks Ark LogoNoaks Ark är Sveriges första organisation som fokuserar på att förebygga hiv och stödja hiv-positiva och deras närmaste. Ända sedan starten 1986 har de arbetat mitt i den verklighet där hiv finns och jämfört kunskap och erfarenhet som samlats under ett och samma tak.

15-minuters snabbtest

Organisationen har fem mottagningar i Sverige där de erbjuder kostnadsfritt hiv-test. Personalen är erfaren vad gäller samtal och stöd och nekar aldrig någon att testa sig. Testet är ett så kallat snabbsvarstest och tas med ett stick i fingret varpå blodet som samlas upp stryks ut på en testremsa. Efter 15 minuter kan testresultatet avläsas.

Andreas Lundstedt in May 2013”Jag tror att det är väldigt viktigt att omgivningen pratar om hiv, inte bara de som är smittade. Utan om det diskuteras om det i skolor så avdramatiserar man hela grejen och visar att det är lugnt att ha hiv, vilket gör det lättare för människor med hiv att ta upp det till ytan och berätta om sin situation”, säger artisten Andreas Lundstedt i en intervju med Noaks ark.

Stötta kampen mot hiv!

Hiv räknas idag som en kronisk sjukdom som man kan leva ett normalt och välfungerande liv med. Med dagens mediciner – som är gratis i Sverige –räknar man med att det går att leva ett normallångt liv. Om man däremot inte får behandling i tid kan risken att drabbas för aids öka.

Var med och stöd Noaks arks arbete genom att ge en gåva. Din gåva bidrar till stödverksamhet för hiv-positiva och närstående och till vårt arbete med att utbilda och informera om hiv.